Het laat niet alleen het weer uw huis binnen, het is ook een veiligheidsrisico. Gelukkig is gebroken glas een van de gemakkelijkst op te lossen problemen. U kunt vervangend glas, op maat gesneden, kopen bij houtzagerijen en bouwmarkten. Ga als volgt te werk om een ​​gebroken ruit in een raam met één ruit (één glasdikte) te vervangen:

Meet frame voor nieuw glas. Het moet net kleiner zijn dan de opening om uitzetting en samentrekking mogelijk te maken en om onvolkomenheden in frame of glas mogelijk te maken. Meet in beide richtingen over de opening, van binnenrand tot binnenrand, en trek elke kant 1/16 tot 1/8 inch af. Laat glas met dubbele sterkte op deze precieze afmetingen snijden. Koop voldoende nieuwe glazenmaker punten of clips om elke 15 cm rond de ruit te installeren.

Om de nieuwe ruit af te dichten met glaszetterspasta rondom de buitenrand, rolt u nog een koord van glaszetterspasta en drukt u deze stevig in de kozijnvoeg rondom de ruit. Gebruik een plamuurmes om de verbinding langs de voeg rond de ruit glad te strijken, zodat de plamuur past bij andere nabijgelegen ramen. Houd het plamuurmes schuin tegen de rand van het frame, zodat het mes de massa netjes en gelijkmatig langs het glas afsnijdt. Als plamuurmes aan het glaswerk blijft plakken of eraan trekt, dompel het mes dan in lijnolie en schud het overtollige eraf. Gebruik lange, vloeiende bewegingen om de voeg gelijkmatig rond de ruit te houden. 

Let op dit zijn tips u kunt dit beter laten doen door professionals

Home