Er zijn veel redenen waarom vapen zo effectief is om rokers te helpen stoppen, en de nicotinestoot is slechts een onderdeel van de algehele ervaring. Vapen is zo effectief om je te helpen stoppen, omdat het veel van de fysieke gewoonten en verlangens die je opbouwt, verdrijft zonder dat je je realiseert dat je maanden of jaren traditionele sigaretten hebt gerookt. Veel rokers worstelen met het vinden van iets dat met hun handen te maken heeft als ze eenmaal gestopt zijn – vapen geeft je precies dat! Zelfs de fysieke handeling van het in- en uitademen van rook of damp kan iets zijn dat je mist met bijvoorbeeld pleisters, kauwgom of zuigtabletten. Ten slotte is roken voor veel rokers een sociale bezigheid, en dit aspect missen ze als ze proberen te stoppen. Met vapen kun je het sociale aspect van roken voortzetten, zonder een gevaarlijke gewoonte aan te houden.

brandysmoke.nl